Korvasieni­muhennosta!

Vuoden 2017 sienikausi on aloitettu suokkilaisten ensimmäisillä ruokasienihavainnoilla: korvasienillä.

Ryöppäämättöminä myrkylliset, mutta oikeinkäsiteltyinä herkulliset korvasienet kasvavat koko maassa. Niitä löytää melko helposti hiekkapohjaisilta metsämailta, kuten kuivilta mäntykankailta ja tuoreista kuusikoista.

Nuori korvasieni kasvupaikallaan
Nuori korvasieni kasvupaikallaan

Korvasieni viihtyy alueilla joilla maanpinta on rikki. Esimerkiksi hakkuuaukeilla ja metsäteillä kannattaa pitää silmät auki ja tutkailla maastoa mennessään.

Sienten käsittely on tässä tapauksessa aivan ensiarvoisen tärkeää. Ryöppäämättömänä korvasieni on erittäin myrkyllinen ja syötäväksi kelpaamaton. Ryöppääminen tapahtuu keittämällä sienet runsaassa vedessä kaksi kertaa. Vaihda keitinvesi keittokertojen välillä ja huuhtele sienet. Keitä kerrallaan vähintään 5 minuuttia. Muista myös huolehtia käsittelytilan riittävästä ilmanvaihdosta!

Lisää tietoja löydät Arktiset Aromit -sivustolta.

 

 

Korvasienimuhennos

 

Keväällä päästään nauttimaan ainutlaatuisesta, tuoreista sienistä valmistetusta korvasienimuhennoksesta.

Mummun reseptin mukaan tehdään näin:

Lämmitetään voita pannulla
Lisätään pieni sipuli
Otetaan kourallinen (oikein käsiteltyjä) korvasieniä
Lisätään kermaa, suolaa ja pippuria

Haudutellaan miedolla lämmöllä kunnes pannulla on sakea muhennos

Koristellaan tuoreella ruohosipulilla ja nautitaan kylmän Höpken Pilsin kera.

Korvasieni - saalis
Kuva ennen sienten käsittelyä. Muhennosta ei suinkaan aina jää kuvattavaksi...