Panimo

250 vuotta oluen virtaa

Suomenlinnan Panimo – tarina.

Helsinkiläisen oluenpanon historia on vuosisatainen, ja tässä tarinassa aloitettiin vuonna 1995 uusi luku. Saaristossa sijaitsevan merilinnoituksen, Suomenlinnan, päälaiturin rantakasarmiin perustettiin yhden miehen panimo. Ajan saatossa tuo mies on saanut mukaansa muita suomalaisen olutkulttuurin ystäviä – intohimoisia tekijöitä – ja Helsingin olutkulttuurin eteenpäinviemiselle omistautunut panimo on tänään myös kaupungin paikallispanimoista suurimpia.

UNESCO:n maailmanperintökohteessa merilinnoituksen historia inspiroi, kun virvokkeita valmistetaan kansan juotavaksi. Jokaisella Suomenlinnan Panimon oluella ja siiderillä on oma tarinansa. Kun keittoon lisätään ammattimaisuus sekä nykyaikaiset menetelmät, saadaan lopputuloksena laadukkaita, rohkeita ja rehellisiä juomia. Virvokkeita jotka ovat oivia ruoan kumppaneita – ja upeita seurustelujuomia!

Vakiovalikoiman lisäksi kausittain valmistettavat erikoiserät henkivät kokeilunhalusta, inspiroitumisesta ja halusta luoda uutta. Kausioluiden sarjassa leikitellään erilaisten oluttyylien ja makujen maailmassa. Löydät erikoiserien esittelyt sivujemme tuotteet -linkin takaa, kausioluet -sivulta.

Juomiamme löydät tänä päivänä paitsi ravintoloista, myös kauppojen ja Alkon hyllystä.

Kun avaat panimomme oluen tai siiderin, se tuo sinulle mukanaan terveiset panimomestariemme aidosta rakkaudesta ja ammattitaidosta. Saatat ehkä tuntea tuulahduksen meren henkimää tunnelmaa Suomen ainutlaatuisen saariston helmestä.  Toivotamme nautinnollisia hetkiä juomien parissa – olemme itsekin nautiskelijoita!