Mustaherukalla maustettu kirpeä mutta tasapainoinen gose. Goset ovat jo hyvin suomalaisten mieliin jäänyt hapanoluen tyyli. Niiden mineraalinen ja happaman raikas makukokonaisuus on virkistävä ja vivahteikas, ja ne sopivat loistavasti lämpimille keleille.

J. Gerdes tunnetaan Suomenlinnan rakennustöiden aikaan alueella vaikuttaneena henkilönä, joka ainakin toisinaan myös matkusti Ehrensvärdin seurueessa. Gerdesin mukaan on nimetty Särkänsaarella sijaitseva linnoitusrakennelma, kaponieeri.

Helsinkiläisen oluenpanon historia on vuosisatainen, ja tässä tarinassa aloitettiin vuonna 1995 uusi luku. Saaristossa sijaitsevan merilinnoituksen, Suomenlinnan, päälaiturin rantakasarmiin perustettiin yhden miehen panimo. Ajan saatossa tuo mies on saanut mukaansa muita suomalaisen olutkulttuurin ystäviä – intohimoisia tekijöitä – ja Helsingin olutkulttuurin eteenpäinviemiselle omistautunut panimo on tänään myös kaupungin paikallispanimoista suurimpia. UNESCO:n maailmanperintökohteessa merilinnoituksen historia inspiroi, kun virvokkeita valmistetaan kansan juotavaksi. Jokaisella Suomenlinnan Panimon oluella on oma tarinansa.

5,0%