Helsingin ravintolalaivat

Suokin kuuma kesä 2017 on myös merellisten terassien ja ravintolalaivojen kesä! Kaupunki tarjoaa mainioita mahdollisuuksia nauttia raikkaasta merituulesta ja kauniista maisemista rannoillaan.

Meri ja laivat-2
Rellun kannelta ihasteltuna iltataivas on erityisen ihana.
Majakkalaiva Relandersgrund

Pohjoisrannan upealla, punaisella laivalla on pitkä historia. Se on rakennettu vuosina 1886-1888 ja on Suomen vanhin jäljelläoleva majakkalaiva. Alus pelastettiin laivaromuttamolta vuonna 1991 ja on sen jälkeen ollut nykyisen omistajansa hallinnassa. Helsingissä se on toiminut vuodesta 2005 - ennen sitä Rellu on nähnyt mm. Kotkan ravintolaelämää!

Laivan terassi palvelee 1.5.-15.10. klo 12-20 (01.30)

Relandersgrundin sisäsalonkia voi myös vuokrata tilaisuuksiin.

Majakkalaiva Relandersgrund
Meritullintori (Aleksanterinkadun päässä)
00170 Helsinki

Majakkalaivan kotisivut

Ravintolalaiva Wäiski

Ravintolalaiva Wäiski toimii ympäri vuoden Merihaan kupeessa, Hakaniemen torin läheisyydessä. Valkoista laivaa ei voi olla huomaamatta ohi kulkiessaan - se kohoaa Hakaniemen sillan tasolle.

Wäiskillä tarjoillaan lounasta joka arkipäivä 10:30 - 14:00. Lisäksi se on varattavissa yksityistilaisuuksiin - laivassa on neljä kerrosta joita voi varata yhdessä tai erikseen: tilaisuuksia voi järjestää 20 - 550 hengelle.

Laivan sivuilta löytyy vapaana olevat viikonloppuillat heinäkuun loppuun saakka, päivitetty 21.6.2017. Loistavaa palvelua!

Ravintolalaiva Wäiski
Hakaniemenranta 11
00530 Helsinki

Wäiskin kotisivu

m/s Maria

Hakaniemen torin vieressä sijatsevalla m/s Marialla voi ihmetellä torin kuhinaa ja nautiskella vaikka olutta samalla kun paistattelee terassilla auringossa.

m/s Marian aukioloaikoja päivitetään heidän Facebook-sivuilleen, joka kannattaakin tarkistaa terassi-iloitteluja suunnitellessa. Tällä viikolla, 10.7.-16.7., alus näyttää ottavan vastaan kello 11 eteenpäin - säävarauksella tosin.

Ravintolalaiva M/s Maria
Hakaniemenranta 3
00530 Helsinki

Marian Facebook-sivu

JT-Linen alukset

Helsinki Island Hopping -artikkelissa kerroimme JT-Linen vesibusseista, jotka liikennöivät ahkerasti merellisten kohteiden välillä kesäisin.

JT-Linella saarihyppelyä harrastaessa voi virvokkeet nautiskella siirtymien aikana meri-ilmaa nuuhkiessa, vesibusseissa on nimittäin anniskeluoikeuksin varustetut kahvilat!

JT-Linen kotisivu

Merikerho - tulossa

Sörnäisten rantatien kupeeseen huhutaan nousevan viihtyisä, merellinen rantapromenadi. Osana promenadia paikalle remontoidaan ravintolalaiva Merikerhoa, josta luvataan ympärivuotista kohdetta.

Lisätietoja lienee luvassa aikanaan Merikerhon Facebook-sivuille, jonne pääset tästä - stay tuned.

m/s JL Runeberg - saaristoristeilyjä Helsingistä Porvooseen

m/s JL Runeberg kyyditsee kiireettömiä matkailijoita Helsingistä Porvooseen (ja takaisinkin). Noin 3,5 tuntia kestävän matkan aikana pysähdytään toiveesta Mustassa Hevosessa ja Haikon Kartanolla sekä nautitaan Helsingin upeasta saaristosta.

Helsinki-Porvoo -reitille voi ostaa yhdensuuntaisen tai meno-paluu -lipun.

Lisäksi heinäkuisina torstaina, 6.7., 13.7., 20.7. & 27.7.2017 Runeberg seilaa Helsingistä Loviisaan, jossa on mahdollisuus esimerkiksi osallistua kaupungin tarjoamille opastetuille kierroksille.

Aluksella toimii kahvila, jolla on anniskeluoikeudet. Niinpä merimatkalla voi nauttia pientä purtavaa ja juomia.

Runebergia voi varata myös yksityisristeilyille ja erikoisreiteille. Lisätietoja saat aluksen nettisivuilta:

m/s JL Runeberg
Kauppatori
00170 Helsinki

m/s JL Runeberg

Meri ja laivat-1
Halkolaiturin Kaffe

Vaikuttavien purjelaivojen keskellä, Pohjoisrannan Halkolaiturilla, sijaitsee piskuinen kahvila. Saatavilla on toasteja ja kohtuuhintaisia virvokkeita, ja laiturilla voi haaveilla uljaista kuunareista ja komeista kolmimastoista riippukeinussa!

Kaffe on auki maanantaista lauantaihin klo 12-18, säävarauksella.

Halkolaiturin Kaffe
Halkolaituri
Pohjoisranta
00170 Helsinki

Halkolaiturin Kaffen juttuja voit seurata Facebookissa.

Merellisiä terasseja ja ravintoloita

Pssst. Suomenlinnan Panimon terassi tarjoaa ihanan lämpimän ja suojaisan paikan oluidemme maistelulle Suomenlinnan rantakasarmissa, rakennuksessa C1. Lisätiedot voit katsoa täältä.