Helsinki Island Hopping

Helsingin edustalla on satoja saaria, joiden puitteet ovat ainutlaatuiset. Upea luonto, nähtävyydet ja kiehtovat tarinat tekevät kotikaupunkimme saaristosta aarreaitan!

Tämän kesän juttu on siis saaristohyppely eli island hopping.

Esimerkiksi Suomenlinnatours järjestää island hopping -palvelua, jossa lipun hintaan (aikuiset 29 € / lapset 13 €) kuuluu matkat Suomenlinnan, Vallisaaren ja Lonnan välillä JT-Linen vesibussilla, opastettu kävelykierros Vallisaaressa tai Suomenlinnassa sekä kirsikkana kakun päällä vesibussissa nautittu lasillinen kuohuvaa aikuisille ja lapsille mehu.

Suomenlinnatoursin kotisivuilta näet ehdotetun ohjelman sekä tarpeelliset lisätiedot.

JT-Line järjestää myös aikataulun mukaista liikennöintiä Vallisaaren, Suomenlinnan ja Lonnan välillä. Yhden päivän saaristohyppelylippu maksaa aikuisilta 8 € ja 7-16 -vuotiailta lapsilta 4 €, ja matkaamaan pääsee täysin anniskeluoikeuksin varustelluilla, mainioilla vesibusseilla. Voit hypätä mille vain näistä kolmesta saaresta sekä nousta päivän aikana takaisin alukselle ja vaihtaa maisemaa oman aikataulusi mukaisesti!

JT-Linen sivuille pääset tästä.

 

Saaristo ja aamuaurinko
Saaristo ja aamuaurinko
Särkkä Open -tapahtuma 20.5.2017 sekä taiteilijoiden koti Harakka

Kantakaupungin alueelta pääset myös muihin hienoihin kohteisiin. Harakan saarella voit lähteä luontopolulle tai tutustua taidenäyttelyihin. Merenkävijät ry:n yhteysvene saarelle lähtee Cafe Ursulan vierestä Kaivopuistosta, ja meno-paluulippu maksaa 6,50 €.

Harakan omat sivut täällä.

Samalla yhteysveneellä pääset myös Särkän saarelle, jolla Helsingin merenkävijät ry. pitää majaansa.

20.5.2017 järjestettävässä Särkkä Open -ilmaistapahtumassa voit osallistua esimerkiksi Särkän historiaa esittelevälle kierrokselle klo 12.30-13.30 tai 14.00-15.00 tai tutustua puuveneiden kevätkunnostukseen!

Merenkävijät ry:n sivuille tästä.
Särkällä sijaitsee myös upea ravintola Särkänlinna, jossa pääset nauttimaan erinomaista ruokaa Helsinkiä aikanaan puolustaneessa linnoituksessa.

Suomenlinna, UNESCO:n maailmanperintökohde

Lisäksi oma kotisaaremme, Suomenlinna, tarjoaa nähtävää, koettavaa ja luultavasti Helsingin parhaat piknik-puitteet. Suomenlinnaan pääsee HSL-lipun hinnalla, sillä saarelle ei peritä pääsymaksua - linnoitus on myös Helsingin kaupunginosa.

Katso Suomenlinnan omilta sivuilta lisätietoja.

 

Happy hopping!

Pssst. JT-Line järjestää kaksi oluttasting-risteilyä kesäkuussa: 9.6.2017 & 16.6.2017 klo 17-20. Risteilyillä nautimme Soda Cateringin ihanan menun ja ruokalajeille varta vasten valikoidut oluet samalla kun juttelemme juomista ja niiden yhdistämisestä ruokaan.

Lisätietoja täällä.

 

Piper Wit
Kuva: Okko Sorma, Instagram: @beerscapes_finland

 

 

 

Näiden kohteiden lisäksi Helsingin yli 300 saaren joukosta löytyy runsaasti muita helmiä. Liitimme tähän linkit mm. Helsingin kaupungin saaristo-oppaaseen!

Lisätietoja ja artikkeleita

Helsingin kaupungin kattava saaristo-opas

Visit Finland: Escape to the Helsinki islands - Englanniksi

Helsinki This Week: Island Guide - Englanniksi

City.fi: Helsingin saaret - 14 x kertaa retkikohde

JT-Line: aikataulunmukainen liikennöinti

JT-Line: Saaristohyppely

Suomenlinnatours: Island Hopping

Helsingin kaupungin ulkoilu saaristossa -sivu

Rauhallista merimelontaa Helsingin saaristossa

Vallisaari

Lonna

Harakka

Merenkävijät ry - Särkkä

Suomenlinna