Blini!

Blini on taas talviseen tapaan täällä! Mutta mitä juomia kattaa herkkupöytään, jotta kokonaisuus olisi täydellinen?

Perinteinen blinin kumppani on lager. Maltainen, punertava, aavistuksen rukiinen Seth Lagerimme sopii nautiskelijan blinipöytään täydellisesti. Maltaiset aromit täydentävät suolaisia täytteitä kuten sienisalaattia ja mätiä.

Hiukan erilaista makuparia etsivä hakee kaupasta pöytään belgialaistyylistä Piper Witiä, jonka hienostunut, kevyt ja raikas maku seurustelee rasvaisten blinien kanssa ja keventää makuelämystä kokonaisuutena.

Blinitaikinaankin olutta voi lisätä. Perinteitä vaaliva lorauttaa joukkoon Seth Lageria, mutta kokeilunhaluiselle voimme suositella Piper Witiä myös tähän tarkoitukseen!

blinienaika
Upea kattaus Taste of Nikinmäki -ruokablogin Instagramista, @tasteofnikinmaki
Koko aterian läpi, jälkiruokaa unohtamatta

Tekisikö mieli siideriä? Tin Soldier's Black Applen pyöreät, hedelmäiset omenat tekevät saman tempun kuin kevyt vehnäolut. Raikastavat ja keventävät blinien rasvaa ja suolaa. Ja kun pääruoan jälkeen tulee jälkiruoan vuoro, on siideri paikallaan monen makuparina.

Eikä unohdeta helmikuun alussa Alkoihin saapuvaa Zander Stoutia, joka pitää huolen siitä ettei edes tammikuu pääse palelluttamaan varpaita. Zander rakastaa tummaa suklaata, jonka voit aistia myös oluen maussa.