Juhlajuomia joulupöytään

On täällä taas joulu kultainen, ja pian pöydät katetaan täyteen herkkuja. Täydellisen aterian kruunaavat ruokalajeille taiten valitut oluet ja siiderit.

Alkupalalle, kevyempien makujen ja esimerkiksi kalojen kanssa kannattaa valita olut, joka päästää ruokien aromit esille ja pitää aterian aloituksen sopivan kevyenä. Elegantti Piper Wit tai raikkaan sitruksiseksi humaloitu IVA - Imperial Vehnä Ale sopivat kylmien alkuruokien kera tarjoiltuina eivätkä tee olosta raskasta ennen illan tuhdimpia ruokia. Humaloidummista oluista pitävälle savustettujen tai rasvaisten kalojen ehdoton makupari on Sparre Pale Ale.

Joulupöydän pääruoat ovat perinteisesti tuhdimpia, lämpimiä herkkuja. Niiden seurassa viihtyvät maltaiset, perinteiseen brittityyliin humaloidut Hoppe IPA tai Coyet Ale.

On jälkiruoan aika, ja esille nostetaan usein tummaa suklaata tai mausteisia makeita. Tin Soldier's Black Apple tekee jälkiruoasta jouluaterian tähden. Sen pyöreän omenaiset maut täydentävät muun muassa tumman suklaan aromeja. Omenasiideri lopettelee pitkän aterian ilman, että nautiskelijan olo käy tukalaksi.

Jos etsit koko aterian läpi sopivia, kevyitä juomia, hae vähittäiskaupasta kattaukseen Tin Soldier's Apple Cideria ja Höpken Pilsiä.

Kokeile Tin Soldier's Apple Cideria myös pirskahtelevassa glögijuomassa: lisää 4 cl glögitiivistettä siideripullollista kohti, valitse omaan käteen sopiva, kaunis lasi ja nautiskele tai nosta malja joulun yhdessäololle.

Toivotamme teille erityisen nautinnollista joulua.

Take a break